danske kloakmestre mobil menu
 • Autoriseret kloakmester

  Vælg en autoriseret kloakmester

  Kloakarbejde må kun udføres af en autoriseret kloakmester.
  Autorisationen er din sikring for, at arbejdet bliver udført korrekt.
 • Kloakgaranti

  Godt arbejde - med garanti!

  Vælger du en kloakmester, der er medlem af Danske Kloakmestre,
  er du automatisk dækket af Garantiordningen.
  Så er du sikret, hvis noget skulle gå galt.
 • Skybrudsikring

  Er din bolig sikret mod skybrud?

  Vi får flere og voldsommere regnskyl, og det er en udfordring for mange boliger.
  Med et klimatjek kan du få klarhed over, hvordan du kan sikre netop dit hus.
 • Stoppet kloak

  Er kloakken stoppet?

  En tilstoppet kloak kan give store skader på din bolig. Opdager du, at din kloak er tilstoppet, eller kloakledningen er utæt, skal du gøre noget ved det - straks.
 • Søg på hjemmesiden
 • danske kloakmestre søgning
Hele håndværkerbranchen samlet til fest og hyldest ved ÅRETS HÅNDVÆRKER®
Alle vinderne fra showets to store aftener den 21. april 2022. Fotokredit: ÅRETS HÅNDVÆRKER™ Alle vinderne fra showets to store aftener den 22. april 2022. Fotokredit: ÅRETS HÅNDVÆRKER™

Håndværkerbranchens årlige fest og awardshow blev afholdt for 11. gang, da ÅRETS HÅNDVÆRKER® løb af stablen den 21. og 22. april i Cirkusbygningen i København. Her blev dansk håndværk hyldet for sin høje kvalitet til et forrygende arrangement med masser af underholdning og højt humør. Se alle vinderne her.

ÅRETS HÅNDVÆRKER® blev afholdt med et brag torsdag og fredag, da hele branchen samledes til årets store fest. Her konkurrerede de bedste håndværkere om titler inden for 26 fagkategorier, hvor der samlet blev kåret 69 vindere.

Håndværkerfaget hyldes for kvalitet og service

Som vanligt var der fuld knald på begge aftener, hvor i alt tæt på 1.000 mennesker mødte op for at fejre hinanden og deres fag.

Jakob Kjeldbjerg, der er kendt som vært fra Robinson, styrede slagets gang, da landets mange dygtige håndværkere blev hyldet for deres høje kvalitet og formidable service.

- Bare det at blive nomineret er stort. Det vigtigste for mig det er, at mine kollegaer bliver anerkendt i deres engagement, for de gør virkelig en forskel. Men vi gør ikke noget ud over det sædvanlige for at vinde, det er kunderne, der giver os den placering. Vi er engagerede og skaber tryghed for vores kunder fordi vi leverer det, der bliver lovet, fortæller Kim Busch, ejer af hos Sternberg VVS & Gasteknik A/S og vinder i kategorien Årets VVS’er +20 ansatte.

Showets måske vigtigste pris: Årets Håndværkerlærling

Med tidens håndværkermangel var der igen i år særligt fokus på de nye ansigter i branchen, der fik en varm velkomst til håndværkernes årlige samlingspunkt. I år blev vinderen af prisen som Årets Håndværkerlærling Marcus Samuel fra TM Tag & Facade ApS.

- Det er stort at vinde Årets Håndværkerlærling – jeg kan mærke det i hele kroppen, fortalte Marcus Samuel.

- Jeg kunne ikke have fået prisen uden folkene omkring mig. Både min mester og familie støtter op om mig. TM Tag & Facade er gode til at tage lærlinge ind, og jeg føler mig meget heldig at være havnet et sted, der fagligt er så godt. Jeg lærer rigtigt meget, og vi har altid god energi alle medarbejderne imellem.

Det var fjerde gang, lærlingeprisen blev uddelt, og den har det helt tydelige mål at hylde de nye kræfter i faget. Det er nemlig vigtigt at fastholde og tiltrække flere, der har hænderne rigtigt skruet på som svar på branchens udfordringer med rekruttering, for der bliver løbet rigtig stærkt:

- Vi mærker i den grad travlheden i byggeriet ved, at der er for mange opgaver til for få medarbejdere. Vi går meget op i at levere et godt stykke arbejde til tiden, og vi er derfor nogle gange nødt til at sige nej til opgaver eller bede kunderne om at vente, sagde Henrik Bach fra Fugekompagniet DK ApS, der vandt prisen som Årets Fugemand i kategorien +5 ansatte.

Må følge med udviklingen

Det er 11. år, at dette prestigefyldte show foregår, og det bliver ikke mindre for hvert år. Mads Teissøe og Peter Birkelund, der er initiativtagere til ÅRETS HÅNDVÆRKER® og stiftere af Anmeld Håndværker har fokus rette mod udvikling af showet.

- Det bliver ikke et nyt show, men der er tale om, at vi ligesom alle andre i branchen kigger meget på miljø og grønne tiltag. Det kunne vi godt tænke os at implementere i ÅRETS HÅNDVÆRKER®, og vi er allerede godt i gang med at tale om muligheder for næste års show, afslutter Peter Birkelund.

Pressekontakt

Mikael Skov
Formand Danske Kloakmestre
T: 20 32 65 17
E: formand@danskekloakmestre.dk