Kanonstart for KEO

Kloakmestrenes interesse for KloakEftersynsOrdningen – KEO - har været overvældende. Når kurserne, og dermed certificeringen, går i gang med første omgang i Forskerparken i Odense den 25. april, er det med masser af kloakmestre på skolebænken. Efter Odense, følger yderligere seks kurser, og for et enkelt af dem har Byggeriets Kvalitetskontrol allerede måttet finde ventelisten frem.

I øjeblikket er 150-170 tilmeldt certificeringskurserne og de to KEO kurser i grundlæggende TV-inspektion for folk, der ikke har anden uddannelse i TV-inspektion.

Hos Byggeriets Kvalitetskontrol, som står for kursusprogrammet, erkender lead auditor Klaus Ising Hansen, at KEO næsten har slået benene væk under ham og hans kolleger.

”Vi håbede på mellem 30 og 50 kursusdeltagere inden sommerferien. Nu er der ved at være fyldt godt op på syv kursusdage plus to kurser i TV-inspektion. Derfor har vi da også allerede planer om flere kurser efter sommerferien. Forleden havde jeg lejlighed til at præsentere KEO på Christiansborg, og der var stor interesse for ordningen, også fra politisk side. Så vi har helt sikkert fat i noget rigtigt”, siger Klaus Ising Hansen.

Tanken med KloakEftersynsOrdningen er at komplettere forbrugerbeskyttelsen ved hushandler rundt om i kongeriget. KEO supplerer Huseftersynsordningen og el-eftersynet, så der fremover også tages et professionelt kik på, hvordan ejendommen har det under jorden. Kendskab til kloaksystemets tilstand er naturligvis med til at øge sikkerheden for boligkøberne.

Når kloakmestrene er certificeret i KEO, kan de tilføje et ekstra ben til deres virksomhed og udfærdige den nye kloakeftersynsrapport, som kan lægges sammen med rapporterne fra Huseftersynsordningen og el-eftersynet, når der fremover skrives slutsedler på hushandler.

Det er en kvartet bestående af Byggeriets Kvalitetskontrol, DI Kloaksektionen, Danske Kloakmestre og DME, der sammen står bag lanceringen af den nye ordning.

Som nævnt, sætter første hold kloakmestre sig på kursusbænken torsdag den 25. april i Forskerparken i Odense. Herefter afvikles de øvrige seks KEO-kurser i foråret sådan:

Tirsdag den 20. april på Aarhus Hostel. Torsdag den 2. maj på Restaurant Orkideen i Aalborg. Torsdag den 16. maj i Forum Kolding. Torsdag den 30. maj hos VKST i Sorø. Tirsdag den 4. juni igen i Forum Kolding. Og endelig torsdag den 6. juni i Nordsjællands Konferencecenter i Allerød.

De kloakmestre, der ikke allerede har kursus og erfaring i TV-inspektion, kan få det i Kolding den 27. og 28. maj.   

Der er mere at se og også mulighed for tilmelding på KEO Certificeringskursus | Byggeriets Kvalitetskontrol A/S (nemtilmeld.dk)