Klar med ny entreprenøruddannelse

Brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører, som forkorter sig til DM&E, er sammen med erhvervsskolen Mercantec klar med en ny uddannelse for folk med lyst til entreprenørbranchen. Uddannelsen dækker både rørlægning, kloakering og maskinføring, og den skydes i gang på Mercantecs uddannelsescenter i Ulfborg i det vestjyske den 27. maj.

Uddannelsen afvikles som et tre-årigt forløb, hvor eleverne har mulighed for at bo på fagskolen. For at komme i betragtning, er det en betingelse, at man har en kontrakt med en virksomhed. Derefter bliver der lavet en kontrakt mellem skole, elev og virksomhed.

Tanken er, at uddannelsen skal give de unge faglig viden om alle de opgaver, som en mindre eller mellemstor entreprenørvirksomhed skal kunne håndtere. Det gælder både maskinføring, rørlægning, kloakering og andre discipliner, og de unge lærer også om lovpligtige krav, kvalitetssikring, økonomi og ledelse.

Rørlæggeruddannelsen indgår som et væsentligt element i uddannelsens forløb, og det betyder, at eleverne får de nødvendige kompetencer indenfor rørlægning, kloakering, afløbsplaner og afløbssystemer, oplyser DM&E og Mercantec.

Der er mere at finde om den nye uddannelse og information om tilmelding på dmoge.dk/entreprenoer-uddannelse