"Afløbsdronningen" på scenen

Inge Faldager, senioringeniør på Teknologisk Institut, indtager scenen på Kloakmessen. Hun er nemlig også kendt som ”Afløbsdronningen” efter mere end 40 år med undervisning af kloakmestre på Teknologisk, hvor hun også har været med til at lave regler og cirkulærer på afløbsområdet.

Inge Faldager vil på Kloakmessen fortælle om den nye bog ”Afløbsdronningen”, som fortæller om hende og hendes karriere. Bogen og oplægget viser også eksempler på nytænkning inden for Lokal Afledning af Regnvand – LAR. Og krydres blandt andet med et blik på Roms kloakker, som stadig fungerer 2000 år efter, at de blev bygget.

Det er i øvrigt stærkt branchenavne, der står klar til de to dages faglige sceneprogram. Scenen opbyggges midt i udstillingsområdet som en integreret del af messen, og oplægsholderne vil byde på ny viden om tendenser, lovgivning, bæredygtighed og fremtidens løsninger.

LER - ledningsejerregistret - fylder naturligt nok en del i kloakmestrenes hverdag, og på messen er der også to indlæg om LER. GEOTEAM viser deres løsning, hvor de har samlet hard- og software i ét, så man på stedet kan søge efter ledningsoplysninger og se data på sin smartphone med såkaldt Augmented Reality, hvorved man kan "se" ledningerne, før man graver. Carina Saxtorph fra Styrelsen for Dataforsyning fortæller om de nye krav til ledningsejerne og om de nye krav til oplysninger om ledningernes placering. Bæredygtighed/ESG er også et aktuelt tema for branchen.

Gitte Futtrup og Chris Lynggaard fra Ahlsell fortæller, hvordan man i en tid med mere og mere ekstreme vejrforhold kan tage ansvar for eget klimaaftryk og arbejde med grøn omstilling. Virksomhedsrådgiver Jens Guld fra DM&E er på samme bane, når han oplyser om, hvordan ESG kan påvirke forretningen, og hvordan værktøjet ESG+ kan fremme bæredygtigheden. Desuden kan de besøgende også høre om DM&E's nye entreprenøruddannelse, som starter i maj, om fremtidens uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder i branchen samt om den nye kloakeftersynsordning, som Byggeriets Kvalitetskontrol fortæller mere om.