Elektronisk registrering af arbejdstid

Fra den 1. juli skal alle registrere deres arbejdstid elektronisk!

Alle kloakmesterfirmaer skal udføre egenkontrol med et kvalitetsledelsessystem – kls - på deres arbejder. Alle, eller de fleste, sender vel også faktura på det udførte arbejde, så vi er jo i gang.

Men tag den bare med ro. Der er ingen grund til at gå i panik og vælge det første, det bedste firma, som lover guld og grønne skove. Læn jer tilbage i stolen og tænk jer rigtig godt om, og skriv ned, hvad i skal bruge. Stort set alle systemer på markedet kan alt muligt, og umuligt, og er opbygget, så det kan sælges til flest mulige fag og firmaer. Så meget af det er i min optik noget makværk, hvis det bare skal bruges til registrering af tid og kvalitetssikring, og fakturering.

Ud over, at det kan alting, så kan det nemt gå hen og blive en tidsrøver, når det ikke fungerer, eller der ikke er internet, eller der mangler opdatering osv.

Jeg mener, at vi kun skal bruge de digitale systemer når det er til fordel for os. Og det er det ikke altid. Mange gange er Viking 05 (papir og blyant) både hurtigere og sikrere at bruge, en app´s, som kan alt muligt. Det er mere end 14 år siden, vi fik vores første ks-app, så vi har prøvet lidt forskelligt. Og vi er ikke i mål endnu. Vi snakker dagligt om de problemer, der er med de digitale systemer, og selv om der er problemer, så kommer fakturaen alligevel. Og lur mig: hvis vi ikke betaler til tiden, så bliver der bare slukket.