sitemap ikon
danske kloakmestre mobil menu
  • Søg på hjemmesiden
  • danske kloakmestre søgning
Bidt af DM i Kloak

Når der kaldes til DM i Kloak, pakker kloakmester Jacob Kjærside tøj og grej og sætter kursen mod Fredericia. Næsten efter devisen ”intet DM uden Jacob”.

Når det gør løs i sandkasserne i Messe C i forbindelse med Kloakmessen den 27.og 28. januar, er det fjerde gang, Jacob Kjærside udfordrer kolleger – og ikke mindst sig selv.

”Jeg vil gerne være med til at sætte fokus både på konkurrencen og på kloakarbejdet i det hele taget. Jeg udfordrer nok mig selv mere end konkurrenterne. Første gang, jeg var med i DM, var jeg i lære som anlægsstruktør. Jeg var for gammel til at deltage i Skills, men min faglærer fortalte mig om DM i Kloak. Det var jeg så nødt til at gå efter”, forklarer Jacob Kjærside.

Som den sande sportsmand hylder han princippet om, at det vigtigste ikke er at vinde, men at deltage. Indtil videre har Jacob Kjærside måttet nøjes med at være ”lige ved og næsten”.

”Da jeg deltog for fire år siden, blev jeg nummer to. Da jeg var med ved seneste DM i Kloak, blev det til en tredjeplads. Det skal jo gerne vende, og jeg vil naturligvis helst øverst på skamlen””, siger han.

Danske Kloakmestres DM-tovholder, Flemming Geipel, kan i øvrigt glæde sig over, at der ikke alene er udsolgt af stande på Kloakmessen, men også af pladser i sandkasserne. Dermed er der lagt op til dyst om titlerne både i ”den voksne kategori” for kloakmestre, rørlæggere og anlægsstruktører, og i gruppen for folk under uddannelse. Det gælder anlægsstruktørlærlinge og deltagere i skoleforløb indenfor, eller som påtænker rørlægger- eller kloakmesteruddannelsen.