danske kloakmestre mobil menu
 • problemer med kloaken

  Har du akut brug for hjælp?

  Inden du ringer til din kloakmester, så tjek at han er autoriseret og medlem af Danske Kloakmestre. Det er din garanti for, at arbejdet bliver udført korrekt.
 • oversvømmelse af kloaken

  Er din bolig sikret mod skybrud?

  Med et klimatjek kan du få klarhed over, hvordan du kan sikre netop dit hus.
  Det er ganske gratis!
 • stoppet kloak

  Stoppet?

  En tilstoppet kloak kan have mange årsager - fx manglende vedligehold eller brud på kloakledningen.  En TV-inspektion kan lokalisere problemet.
 • rotter i kloaken

  Rotter!!

  Rotter kan udrette store skader på din bolig. Får du besøg af rotter i din kloak, er det derfor med at få has på dem så hurtigt som muligt.
 • Søg på hjemmesiden
 • danske kloakmestre søgning

Kloakproblemer

Mange har oplevet at have problemer med kloakkerne. Oftest på de mest ubelejlige tidspunkter.

Oversvømmede kældre og stoppede kloakker kan skyldes mange forskellige ting. Rødder, rotter og regnvand er nogen af de mest almindelige årsager til kloakproblemer, ligesom manglende vedligehold, slid og ælde kan give problemer.

Man kan undersøge tilstanden på afløbssystemet ved hjælp af en TV-Inspektion og derudfra fastslå årsagerne til problemerne.
 

Brug for hjælp her og nu?

Har du akut behov for hjælp, kan du finde en kloakmester med døgnvagt her.

Er uheldet ude? Find en kloakmester her og nu!
 • Rotter!

  Rotter i kloakken er et tegn på, at der er noget galt med den. Men hvordan ved du, om du har rotter? Og hvad kan du gøre ved det?

 • Tilstopning

  Kan du ikke trække ordentligt ud i toilettet, er din kloak sikkert stoppet. Det kan din kloakmester heldigvis gøres noget ved.

 • Oversvømmelse

  En oversvømmet kælder er aldrig sjov, men det sker flere og flere steder som et resultat af de regnskyl, vi oplever flere og flere af.

Find årsagen til problemerne med TV-inspektion

Bliver husets kloakker alt for nedslidte og dårlige, kan det betyde store og dyre reparationer.
I mange tilfælde kan man dog fange problemerne i tide ved  at give kloakken et TV-tjek.

Læs mere om TV-inspektion

Ældre kloakker

Rigtig mange parcelhuse blev bygget i perioden 1960-90, så er huset ældre end 20 år, kan det være på høje tid, at få kigget kloakken efter, hvis det ikke allerede er sket.

Rørene er slidte og har måske sat sig, eller de har været påvirket af kræfter udefra – fx trafik eller maskiner. Er der revner eller mellemrum ved samlingerne, kan problemerne være tæt på.


REGN PRESSER PÅ

Klimaforandringerne betyder flere skybrud, der truer vores kloakker og boliger. Derfor er det vigtigt, at kloakken er i god form, og i udsatte områder kan det være en god idé at få monteret en højvandslukke.  

Den spærrer for vandet, så det ikke bliver presset tilbage og ind i huset gennem afløb og toiletter under et skybrud. Det sikrer både mod ødelagt indbo og større fugtskader på huset.

RØDDER KOMMER IND

Utætheder i kloakken giver plads til, at rødder fra havens træer og buske kan bryde ind i kloakken til masser af næringsrigt kloakvand. Så vokser de og forværrer måske skaden, eller kloakken får forstoppelse.
 

ROTTER BRYDER UD

Rotter søger tørre steder, hvor de kan bygge rede. Et hul på ganske få cm2 er nok til, at de kan komme ud af kloakken. Og så kan det gå rigtigt galt, da et enkelt rottepar kan blive til mere end 800 rotter på et år!

Rotterne kan lynhurtigt underminere huset og få gulve og murværk til at revne. Da kloakrørene som bekendt ligger under huset, er reparationerne besværlige og kan være temmeligt dyre.

 • find kloakmester
  HELT STOPPET TIL? 


  Vil toilettet ikke trække, kan det blive nødvendigt at få spulet rørene, og tømt brønde og tanke med slamsuger. Ring til den autoriserede kloakmester og få hjælp. 

  Find ham her

 • rotteproblemer
  Rotter!!
   

  Har I set rotter ved jeres hus, skal det meldes til kommunen. Meget ofte kommer rotterne ud gennem skadede kloakrør, og det skal den autoriserede kloakmester reparere. 

  Læs mere her

 • regn
  Oversvømmelse


  Vi oplever oftere og oftere voldsomme regnskyl og skybrud. De store regnmængder kan resultere i oversvømmelser - også af boliger som ikke tidligere har haft udfordringer med kloaknettet.

  Læs mere her

 • vedligeholdelse af kloak
  Vedligehold din kloak


  Tilstoppede kloakker og besøg af rotter skyldes ofte manglende vedligehold. Du kan selv gøre en hel del for at holde dit kloaknet fit for fight.

  Sådan vedligeholder du din kloak.