ScanPipe har overtaget Nyrup Plast

Landets største grossist med speciale i vand og afløb, ScanPipe A/S, har overtaget VA-grossisten Nyrup Plast A/S i Nyrup nordøst for Sorø.

Nyrup Plast har 70 år på bagen og har i dag 14 medarbejdere. Virksomheden blev grundlagt i 1953. Foruden hovedafdelingen i Nyrup, har firmaet også en afdeling med afhentningslager i Hvidovre, som tilgodeser de storkøbenhavnske kunder. Både afdelingen i Nyrup og Hvidovre fortsætter efter ScanPipes overtagelse.

Nyrup Plast har specialiseret sig i miljørigtige løsninger med særlig ekspertise indenfor regn- og spildevandshåndtering. Tillige udfører firmaet individualiserede projekter indenfor blandt andet brønde, tanke og drænrør.

Nyrup Plasts administrerende direktør, Rasmus Mørkenborg, har store forventninger til ScanPipes overtagelse.

”Nyrup Plast og ScanPipe er et godt match, fordi vi begge er VA-grossister. Det vil give Nyrup Plast mulighed for at komme bredere ud på det danske marked med grønne løsninger, da ScanPipe er landsdækkende med seks afdelinger, heraf fire i Jylland og på Fyn”, siger Rasmus Mørkenborg.

Hos ScanPipe ser kommerciel direktør Mikael Lundgaard en styrkelse af firmaets bæredygtighedsprofil i forbindelse med overtagelsen.

”De grønne løsninger er en stor faktor i Nyrup Plasts appel for ScanPipe. Vi ser et stort behov for miljørigtige løsninger i forhold til eksempelvis regnvandshåndtering og overfladerensning, og de løsninger specialiserer Nyrup Plast sig i. Vi ser tilføjelsen af Nyrup Plast som, at vi gør det orange ben i ScanPipe grønnere”, siger Mikael Lundgaard.