danske kloakmestre mobil menu
 • Autoriseret kloakmester

  Vælg en autoriseret kloakmester

  Kloakarbejde må kun udføres af en autoriseret kloakmester.
  Autorisationen er din sikring for, at arbejdet bliver udført korrekt.
 • Kloakgaranti

  Godt arbejde - med garanti!

  Vælger du en kloakmester, der er medlem af Danske Kloakmestre,
  er du automatisk dækket af Garantiordningen.
  Så er du sikret, hvis noget skulle gå galt.
 • Skybrudsikring

  Er din bolig sikret mod skybrud?

  Vi får flere og voldsommere regnskyl, og det er en udfordring for mange boliger.
  Med et klimatjek kan du få klarhed over, hvordan du kan sikre netop dit hus.
 • Stoppet kloak

  Er kloakken stoppet?

  En tilstoppet kloak kan give store skader på din bolig. Opdager du, at din kloak er tilstoppet, eller kloakledningen er utæt, skal du gøre noget ved det - straks.
 • Søg på hjemmesiden
 • danske kloakmestre søgning

Den énøjede ser det som andre ikke ser

Det er vigtigt også at kigge under jorden og ikke nøjes med et overjordisk huseftersyn, når der handles hus

Det er en god idé både at tjekke diverse K1’ere, K2’ere og K3’ere og tillige få en erfaren håndværker til at tage et kik, når der skal købes hus. Men hverken håndværkeren eller den bygningssagkyndige, som udfærdiger tilstandsrapporten, kan se under jorden. Og det er dér, de allerdyreste fejl kan være. Derfor bør huseftersynsordningen udvides til også at omfatte et tjek af kloaksystemet, mener brancheforeningen Danske Kloakmestre.

”Det gælder om at få efterset det, som man ikke kan se. Alle kan jo se, hvis der er revnet et par tagplader og hvis der er revner i gavlen. Men uanset hvor gode håndværkere, man har med ude og se på hus, kan ingen se under jorden. Bortset fra kloakmestrene. Vi kommer med ét øje, som kan se det hele”, siger Danske Kloakmestres formand, Tom Ewers.

Det magiske øje er linsen på det kamera, som kloakmestre stikker ned i kloaksystemet for at sikre sig et overblik over kloakledningernes tilstand. Mange autoriserede kloakmestre er tillige certificerede tv-operatører og har materiellet til at inspicere de underjordiske systemer.

Med i ordningen
”Danske Kloakmestre mener, at tv-inspektion af kloaksystemet bør med i den obligatoriske huseftersynsordning, lige som der også laves et eftersyn af el-systemet. Det er vigtigt ved hushandel at få efterset og udbedret eventuelle skader og tillige få en faglig rapport, der fortæller, hvor længe kloakken kan forventes at holde. Køberen af ejendommen kan så eventuelt vælge at få systemet opdateret med montering af rottespærre, så der ikke kommer ubehagelige gnavende overraskelser”, siger Tom Ewers.

Den autoriserede kloakmester med certificering til tv-inspektion kan lave en total gennemgang med billede- og videodokumentation af hele kloaksystemet under en ejendom. Men der kan også være tale om en delvis tv-inspektion, for eksempel fra skelbrønden og ind mod huset. Den vil give grundlag for at vurdere kloaksystemets generelle tilstand.

”Det er uforståeligt, at der ikke allerede er lovgivet om, at tv-inspektion af kloaksystemet skal være en del af huseftersynsordningen, lige som el-eftersynet. Mange vælger da også at få foretaget en inspektion for at sikre sig mod ubehagelige og meget dyre overraskelser, når de køber hus, som ofte er en investering for livet”, siger Danske Kloakmestres formand, Tom Ewers.

Kloakmesteren med certificering til tv-inspektion

Kloakmesteren med certificering til tv-inspektion har avanceret grej til at se, hvad der foregår under jorden. Og til at afsløre defekter på kloakledningerne.
 

Inspektionskameraet kan sendes rundt i ledningerne

Transmission fra det underjordiske. Inspektionskameraet kan sendes rundt i ledningerne under jorden, og efterfølgende kan laves en detaljeret rapport over kloaksystemet.

Tv-kamera fjernstyres ind i det underjordiske kloaksystem

Den énøjede der ser det, som andre ikke ser. En lille ”traktor” med tv-kamera fjernstyres ind i det underjordiske kloaksystem og returnerer billeder og video, der fortæller om systemets tilstand.

Fuldstændigt billede af kloakledningerne under jorden

Med avanceret teknologi er det muligt at få et fuldstændigt billede af kloakledningerne under jorden.