Masser af maskiner i Ringsted

Seks firmaer inden for 650 meter på samme vej i Ringsted rigger an med stegte med brød, burgere, kaffe, vand, øl, popcorn – og ikke mindst masser af maskiner fredag den 3. og lørdag den 4. marts. For femte gang er de klar til den helt store vejfest på Kærup Parkvej, som i dagenes anledning af omdøbt til Åben Maskinvej.

Hidtil har fem maskinfirmaer stået bag arrangementet. Nu har et bilfirma med appel til entreprenører fået adressen i orden og meldt sig under fanerne, så besøgende i år kan vandre mellem seks styk åbent hus.

Den nye dreng på vejen er S&S Bilhus, som er Danmarks største autoriserede forhandler af det amerikanske bilmærke Ram. Firmaet karakteriserer selv Ram som ”en amerikansk arbejdshest med attitude”.

S&S Bilhus er rykket ind hos en af de andre i flokken, nemlig Helms TMT-Centret A/S. Netop Helms benytter Åben Maskinvej til officiel åbning af sit nye sjællandske domicil. Firmaet har haft adresse på Kærup Parkvej i flere år, men har nu bygget nyt ved siden af den tidligere lokation.

Helms TMT-Centret sælger et bredt udsnit af knækstyrede læssemaskiner fra Schäffer, klipperprogrammet fra Jacobsen/Ransomes og McHale græsmaskiner. Tillige viser Helms McCormick-traktorere, elektriske arbejdsbiler fra Cushman, TYM-kompakttraktorer samt Peruzzos klipperprogram med fokus på biodiversitet.

Fuldelektrisk dumper

Nærmeste nabo til Helms og S&S Bilhus er Semler Agro, som har overtaget ejendommen, hvor Helms tidligere havde til huse. Firmaet sælger maskinmærker som John Deere, Väderstad, Kramer og Sulky.

Der er ikke mange skridt fra Semler over til Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner, Hydrema. Virksomheden afslørede sidst i 2022 sin første fuldelektriske dumper, DT6.

Foruden at vise den frem, viser Hydrema også den spændende innovation i MX-hjulgraverne, et 10 tommer touch display, som ifølge fabrikken sætter føreroplevelsen i centrum.

Oppe ad Kærup Parkvej slår Danmarks største maskinfirma, Scantruck A/S, også porten op til åbent hus. Her bliver der fuld aktivitet på demo-arealet bag Scantruck-bygningen, hvor firmaets maskinstyringsspecialister vil demonstrere Topcon-produkter. Tillige bliver der mulighed for at se og høre mere om Smart Construction, som Scantruck har etableret en egentlig afdeling for.

Nyt navn

Scantruck står også klar med importmærkerne Sennebogen, Komatsu, Manitou, Weycor og McCloskey. Hertil lifte fra GMG, PB samt spider fra Platform Basket.

Reesink Construction slutter Åben Maskin-vejs sekskløveret af med et bredt udvalg af britiske JCB-maskiner fra de gravende til teleskoplæssere og dumpere. JCB-mærket har været på plads til hver eneste udgave af Åben Maskinvej, men det bliver første gang, importøren optræder under Reesink-navnet.

I firmaets store showroom bliver blandt andet mulighed for at se JCB Hydradig-hjulgraveren og producentens helt store gravemaskine-nyhed, JCB 245XR. Den er en 25 tons gravemaskine med hele 40 procent mindre udsving end den nærmeste kollega i JCB-programmet.