Gamle hunde kan godt lære nye tricks

Hvor skarp er du lige til det dér med at hitte frem til, hvor kloakkerne ligger med GPS-opmåling? Eller til at bruge mulighederne i Visio-tegneprogrammet, når et projekt skal ned på papir?

Det er et par af de emner, som Danske Kloakmestre overvejer at gøre til nye tricks for gamle hunde. Selv om man har både kloakmestereksamen og erfaring, vil der altid være nyt at lære, fordi der hele tiden kommer nye muligheder.

”Vi har planer om at komme med forskellige emner, som kan give vores medlemmer og personale i virksomhederne lidt mere fast grund under fødderne, hvor de selv mener, at der et behov. Det kan for eksempel være om GPS-opmåling, hvor man får styr på indmålinger af, hvor kloakkerne ligger. Eller det kan være om Visio-tegneprogrammet, som Danske Kloakmestre samarbejder med Danske Maskinstationer & Entreprenører om”, forklarer Danske Kloakmestres formand, Mikael Skov.

”Vi forestiller os små kurser for virksomheder med én, to eller tre mand, og det skal handle om praktisk anvendelse af mulighederne i dagligdagen. I første omgang håber vi, at vores medlemmer vi melde tilbage om ideen og fortælle os, hvilke andre emner, der kan være behov for at lære noget om. Hvis der er interesse, vil vi bygge videre og sætte skibet i søen. Økonomisk behøver kurserne ikke være en voldsom belastning for den enkelte. De kan nemlig køre som AMU-efteruddannelseskurser med mulighed for tilskud”, siger Mikael Skov.