Fremtidens folk dyster

Det gælder ædel kappedyst om at blive kåret som den bedste, men er også en gevaldig appetitvækker for erhvervsuddannelserne, når DM i Skills afvikles i Messe C i Fredericia den 2., 3. og 4. februar 2023. Omkring 300 unge kæmper inden for de forskellige fag om at blive Danmarks bedste.

DM i Skills er slabt for at give de unge chancen for at vise deres talenter. Desuden er dysten med til at skærpe det faglige niveau og vise omverdenen noget om erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder. Omverdenen omfatter naturligvis ikke mindst grundskoleelever.

Besøgende skoleelever får mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige ”Prøv og mærk-stande”, hvor de også kan snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

En af de faste uddannelser, der er med i DM i Skills er anlægsstruktør, hvor mange af fremtidens kloakmestre vil blive rekrutteret fra. I Fredericia skal de deltagende anlægsstruktørelever udføres det, der svarer til et  udsnit af at fortov med tilstødende hjørne. Både kloakering og belægning indgår i opgaven.

Der gives point for, at kloakken ligger med det rigtige fald, så vandet løber den rigtige vej, at belægningerne overholder de mål og krav, der er stillet til opgaven, og at det visuelt er et flot stykke arbejde med fliser, som ligger ordentligt og lige.

Alle interesserede er velkomne til at kigge ind og overvære de spændende konkurrencer i Messe C. – som jo bekendt er Kloakmesssens højborg.