Arbejdstøj med miljødeklaration

Arbejdstøj-kæmpen Kansas’ svenske søsterbrand, Fristads, har gjort det nemmere for kunderne at vælge miljørigtigt arbejdstøj. Svenskerne har nemlig lavet verdens første miljødeklarerede arbejdstøj-kollektion, som karakteriseret af miljøvenlig tænkning og innovative løsninger i hele produktionskæden for at sikre minimal belastning af miljøet.

Til at sikre bæredygtigheden, er der valgt miljørigtige materialer, vandforbruget i farvningen er reduceret med 75 procent, der genanvendes så meget som muligt, varerne foldes, så der ikke bruges emballage til at pakke tingene ind, og så transporteres produkterne kun i skib og lastbil. Ikke i de mere forurenende fly.

Vi lancerer Fristads Green, fordi vi tager det seriøst, når vi siger, at vi gerne vil belaste miljøet mindst muligt, når vi producerer arbejdstøj,” siger Brian Bebe Andersen, der er administrerende direktør hos Kansas A/S, der distribuerer Fristads på det danske marked.

Miljøvaredeklarationen, der kaldes en Environmental Product Declaration (EPD), måler på materialeindhold, vandforbrug, energiforbrug, klimapåvirkning og affaldsmaterialer fra produktion samt transport af produkterne. Certificeringen er baseret på ISO 14025 og kontrolleres og verificeres ifølge kravene i det internationale EPD-system.

Fristads Green har foreløbig lanceret en kollektion til håndværkere og en kollektion til service og industri. Det er Kansas A/S distribuerer Fristads i Danmark.