Permeabel også til husbehov

Betonvarefabrikanten IBF har udviklet en specialdesignet flise, der problemfrit kan nærmest sutte regnvand i sig. Perma Drain er IBFs permeable belægning til husbehov, som kan håndtere store mængder regnvand på asfalt- og flisebelagte områder. Og nu har producenten så lanceret Perma Drain Home, som klarer samme opgave hos ganske almindelige boligejere.

De permeable belægninger adskiller sig fra traditionelle flise- eller asfaltbelægninger ved, at regnvandet kan sive igennem dem. De specielle fliser lader regnvandet sive igennem og ned i jorden, og dermed belaster regnvandet fra store overflader ikke det eksisterende regnvandssystem.

IBS har haft de permeable på menuen siden 2010. Men hidtil har Perma Drain været forbeholdt større arealer som parkeringspladser og asfalterede veje, blandt andet i parcelhuskvarterer. Nu kan familien Jensens indkørsel eller terrasse også være med, da betonfabrikken har lanceret fliser til brug på mindre, private grunde.

Når vejrguderne åbner sluserne og det virkelig går heftigt for sig, kan der være tale om skybrud med 15 mm regn på 30 minutter. Tre gange så voldsom nedbør karakteriseres som en 10-årshændelse, hvor der falder 230 liter regnvand i sekundet pr. hektar. Hvis der falder 380 liter i sekundet pr. hektar, kaldes det en 100-årshændelse. De nye Perma Drain Home-fliser klarer det hele, viser test.