Ét batteri til 200 værktøjer

Det er ikke kun biler, der mere og mere går på batterier. Det samme gælder værktøjet, hvor mængden af grej med batteri er steget med 12 procent siden 2019. Det fortæller en opgørelse fra værktøjsforhandleren Blite. Det vurderes, at miljøhensyn spiller en stor rolle i succesen for de el-drevne, men også at værktøj med batteri nu kan fås væsentligt kraftigere end tidligere.

Nu gør trekløveret Bosch, Fein og Rothenberger det tilmed nemmere at holde strøm på flere end 200 forskellige værktøjer. Firmaerne er sammen om et nyt batterisystem, der giver håndværkere fra alle brancher bredere anvendelsesmuligheder end tidligere. Næsten alle anvendelser dækkes nemlig med kun ét af de nye AmpShare-batterier.

Dermed er der både tid, plads og penge at spare for brugerne, som tilmed kan glæde sig over at bidrage til større bæredygtighed. Professionelle brugere med det nye batterisystem vil nemlig havde brug for færre batterier og opladere.

De allerede mere end 80 millioner Bosch Professionel-batterier, der er købt siden 2008, kan fortsat bruges med alle professionelle værktøjer fra Bosch og med alle værktøjer i AmpShare-alliancen i fremtiden. Det skyldes, at den grundlæggende batteriteknologi i Bosch er kernen i det nye system.