Klar til nye regnvandskonsulenter

Vejrguderne kan bare komme an. Kloakmestrene er klar til at tage imod. Også vandet fra oven, som i løbet af de senere år har fået både funktion og værdi. Det er regnvandskonsulenterne gode til, og nu lægger Teknologisk Institut an til at udklække nye eksemplarer.

Instituttet har sat tre omgange med fire-dages kurser i kalenderen i slutningen af året og i løbet af 2023.

Første gang kaldes fremtidens regnmænd på kursus i Aarhus, og det foregår fra den 23. november til den 1. december.

Næste gang er på Teknologisk Instituts højborg i Taastrup, hvor underviserne er klar til at tage imod kursisterne fra den 7. til den 15 marts næste år.

Tredje kursus i den nye pulje afvikles fra den 8. til den 16. november, og her foregår det igen på Teknologisk Instituts i Aarhus.

Det er ikke mindst kloakmestre, der passer perfekt ind i profilen for en regnvandskonsulent. Generelt gælder det faggrupper, der beskæftiger sig med regnvandsanlæg i forbindelse med rekreative områder. Så foruden kloakmestre, handler det også om anlægsgartnere og ingeniører i tekniske afdelinger hos kommuner og regioner. Tillige driftsfolk, der arbejder med ejendomme, kloak og afløb, samt bygningskonstruktører.

Når det går løs i henholdsvis Aarhus og Taastrup, kan deltagerne se frem til at få indsigt i forskellige regnvandsløsninger på generelt niveau, indsigt i faskine-løsninger og indsigt i grønne regnbeds-løsninger og terrænreguleringer, lover Teknologisk Institut.

Kurserne afsluttes med eksamen, og dermed også dokumentation til både væggen i kontoret, hjemmesiden og andre steder på, at man helt officielt er regnvandskonsulent.

Teknologisk Institut fortæller mere om kurserne her .