Elektrisk slamsuger vandt innovationspris

En fuldelektrisk slamsuger, der kan køre næsten hele dagen og uden støj, snuppede førstepladsen i kampen om Innovationsprisen ved messen Maskiner under Broen ved Middelfart.

Bucher Municipal står bag køretøjet, som er skabt i samarbejde med Volvo. Slamsugeren er døbt Bucher CityFlex C40e og forventes at imødekomme en stigende efterspørgsel i forhold til den grønne omstilling. Den fornemme pris blev modtaget med stor glæde, men ikke voldsom overraskelse hos Bucher Municipal, som har hjemme i Silkeborg.

”Vi står som de første i verden med en fuldelektrisk suge- og spulebil på et originalchassis fra Volvo. Det er altså ikke en omkonverteret løsning, som man ellers ser på markedet. Selve slamsugeranlægget er kendt teknologi fra Bucher Municipal”, konstaterer sales- and service director Jacob Grindsted hos Bucher Municipal.

”Alt i alt kan vi som de første præsentere en unik, støjsvag og emissionsfri maskine til en normalt meget brændstofkrævende og støjende opgave. Det vigtige for os var, at vi kunne levere et produkt, som kan køre en hel dag. Vi skal ikke sælge noget, som kun kan køre en halv”, understreger Jacob Grindsted.

Den el-drevne slamsuger tog førstepladsen foran GMR Maskiners Stama Eco Weed Killer Pro SP, som er et anlæg til pesticidfri, emissionsfri ukrudtsbekæmpelse. Tredjepladsen gik til den fuldelektriske redskabsbærer med stor lasteevne KAAR fra Nomaco Danmark.