sitemap ikon
danske kloakmestre mobil menu
  • Søg på hjemmesiden
  • danske kloakmestre søgning
Fin start på TV-samarbejde

Nej, det er ikke TV-1 og TV-2 der har fundet sammen om at lave TV-1,5. Derimod Danske Kloakmestre og DM&E – Danske Maskinstationer & Entreprenører – der forener kameravinklen i kloakken. De to brancheforeninger har afviklet første portion kurser for kloakbranchens TV-operatører. Og med succes.

Både Danske Kloakmestres formand, Mikael Skov, og DM&E-chefkonsulent Sebastian Skipper er fulde af lovord, efter at kursusleder Johs. Pedersen fra Byggeriets Kvalitetskontrol havde haft de første TV-folk i studiet. Det blev til kurser både i Slagelse og i Taulov ved Fredericia, mens Kong Vinter gjorde det umuligt for de tilmeldte at nå frem til kursusdagen i Aalborg.

”Det er fint, at mange både små og større kloakmestre har investeret i et kamera til TV-inspektion af kloakledningerne og fået ”TV-inspektion” på siden af varevognen. Men det er endnu bedre, hvis de også er helt med på, hvad de kan og skal bruge det avancerede grej til”, lød meldingen fra Johs. Pedersen. Efter turen på kursusbanken er en del rigtig godt med på, hvordan de tumler TV-grejet.

 

Bruges optimalt

”Vi møder TV-inspektion i alle mulige sammenhænge. Ved kloakmestrenes egenkontrol, ved kvalitetssikring af udførte projekter, fejlfinding, dokumentation til forsikringsselskaber og kortlægning af kloaksystemet. Hele tiden er der nye bygherrer, der kræver fejlfri TV-inspektion, før der købes huse. Det skal kloakmestrene kunne levere med deres TV-inspektion”, siger Johs. Pedersen.

”TV-inspektion kan så meget, men vi er nødt til at bruge det optimalt. En TV-inspektion skal ikke bare give et øjebliksbillede af tilstanden i kloakken. Den skal være sporbar også flere år efter inspektionen. Derfor skal TV-operatørerne også lære at klassificere deres observationer og udarbejde rapporter”, forklarer den erfarne kursusleder.

Danske Kloakmestre og DM&E havde oprindelig lagt kurset i TV-inspektion op som et tilbud til nybegyndere og let øvede TV-operatører. Det skulle vise sig, at også ganske drevne folk med en vis erfaring ville være med, og havde fint udbytte.

 

Godt kursus

”Det er et rigtig godt kursus, som jeg er særdeles tilfreds med, vi har lavet sammen med DM&E. Selv om man tror, at man kan det dér med kloak-TV, opdager man, at der er ting, man ikke er opmærksom på, når man går derude med grejet. Jeg kan allerede nu se, at vi har skabt et kursus-samarbejde til glæde for alle i kloakbranchen”, siger kloakmestrenes formand, Mikael Skov.

Sammen med Danske Maskinstationer & Entreprenørers Sebastian Skipper er  han klar til at finde nye datoer for næste runde af ”Kloakbranchens kursus for kloak og TV-operatører”.

”Det er gået så godt, at vi bør udbyde kurser i TV-inspektion igen næste år og måske kontinuerligt fremover. Stort set alle kloakmestre har jo et kloak-kamera. Men det handler ikke kun om antallet af kloakfirmaer. Det gælder for alle, der kører derude med kloak-TV, at de skal sikre højest mulige kvalitet af inspektionerne med korrekt dokumentation, klassificering og rapportering”, siger Sebastian Skipper.